Gulášová polévka s hovězím masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
200 g sádlo
2 lžíce hladká mouka
drcený kmín
500 g hovězí maso
1 balíček mletá sladká paprika
mletý černý pepř
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na drobnější kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme

  2. Cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zasypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání, až je maso měkké. Potom základ dolijeme vodou podle potřeby a necháme zavařit. Dále vložíme syrové brambory a uvaříme je do poloměkka

  3. Do rozehřátého sádla přisypeme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku, kterou rozšleháme s vodou. Polévku jíškou zahustíme a necháme provařit. Mezitím přidáme rozetřený česnek, majoránku, dochutíme solí a polévkovým kořením. Když je mouka provařená, tak polévku odstavíme a můžeme podávat

  4. Gulášovou polévku s hovězím masem můžeme podávat s čerstvým pečivem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!