Gulášová polévka s kukuřici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
2 - 3 ks cibule
3 lžíce mouka
1 ks pórek
2 lžíce rajčatový protlak
1 ks chilli paprička
1 ks bobkový list
1 ks červená paprika
1,5 l vývar z kostky
1 plechovka sterilovaná kukuřice
0,5 lžiček mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
bílé hlávkové zelí
1 kg hovězí na guláš

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší kostky, rychle osmažíme na pánvi na oleji

  2. Přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a spolu s bobkovým listem dusíme asi hodinu na mírném ohni. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme dozlatova a přidáme k masu. Okořeníme soli a pepřem a necháme dusit

  3. Brambory nakrájíme na kostky, papriku a čtvrtku zeli na nudličky, pórek na kolečka. Nakrájenou zeleninu a kukuřicí přidáme do polévky na 30 minut před koncem vaření, když maso bude skoro měkké

  4. Připravíme sladkou a pálivou paprikou (půl lžičky) a najemno nakrájenou chilli papričkou. Místo chilli papričky můžeme použit sušené chilli nebo přidat víc pálivé papriky

  5. Nakonec do gulášové polévky vmícháme rajčatový protlak a mouku rozmíchanou v troše vody. Krátce povaříme

  6. Gulášovou polévku s kukuřicí podáváme s pečivem. Tato porce stačí pro 6 až 8 lidí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!