Tvarohová buchta bez těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
náplň
3 ks vejce
25 ml rum
350 ml slazené kondenzované mléko
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
3 ks tvaroh v kostce
těsto
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
3 hrnky polohrubá mouka
podle potřeby
Hera
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto" připravíme tak, že smícháme polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva.

  2. Připravíme si suroviny na náplň - tvaroh, vejce, mléko, cukr, rum a pudink - a vše vyšleháme ručním šlehačem. Měl by vzniknout řidší tvaroh, ale ne zase aby tekl.

  3. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu potom vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou náplň a navrch dáme zase sypké těsto. Na druhou vrstvu sypkého těsta naklademe asi půl centimetrové plátky Hery.

  4. Takto připravenou tvarohovou buchtu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, dokud vršek není krásně zlatavý.

  5. Do druhého dne se buchta uleží a tvaroh ztuhne. Pokud je tvaroh hodně řidký, buchta je pak mokřejší.

  6. Po zchladnutí tvarohová buchta trošku klesne, tak nemějte strach, že by se nepovedla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!