Dia husarské koláčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
40 g máslo
60 g sádlo
140 g hladká mouka
50 g vlašské ořechy
1 lžíce studená voda
50 g fruktóza
dia marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku na vále smícháme s mletými ořechy, fruktózou a pár zrnky soli. Na hrubém struhadle nastrouháme máslo a promícháme se sypkými přísadami. Vytvoříme důlek, do něj přidáme čerstvé a nejlépe doma vyškvařené sádlo, lžíci oleje a lžíci studené vody. Všechny suroviny na dia koláčky rychle zpracujeme v těsto a necháme v chladu rozležet nejméně 30 minut, raději však do druhého dne

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta utvoříme váleček a rozdělíme ho na 40 dílů. Z každého dílku utvoříme kuličku

  3. Kuličky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, do středu každé kuličky utvoříme prstem nebo obráceným koncem vařečky důlek a pečeme 4 - 6 minut. Jakmile začnou okraje zlátnout, vyndáme je a okamžite ještě důlky přimáčkneme

  4. Ještě teplé dia husarské koláčky plníme rybízovou a jinou pikantní zavařeninou. Dia husarské koláčky si mohou dopřát jako lahodné vánoční cukroví nejen diabetici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!