Dia jahodový džem z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

700 g jahody
1/2 lžičky kyselina citronová
250 g dia želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na tento džem se nejvíce hodí malé až střední vyzrálé jahody

  2. Jahody zbavíme lístečků, opláchneme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Čtvrtky dáme do nádoby v pekárně, přidáme kyselinu citronovou a nakonec vše zasypeme dia želírovacím cukrem

  3. Pekárnu zapneme na program marmeláda a necháme ji 1:20 pracovat

  4. Horký džem přendáme do suchých čistých sklenek, uzavřeme a otočíme víčkem dolů

  5. Dia jahodový džem z domácí pekárny skladujeme ve tmě a v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!