Tvarohová bábovka z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 ml olej 2 ks vejce 250 ml mléko 200 g cukr krystal 2 ks vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva 250 g tvaroh v kelímku
Postup Tvarohová bábovka z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí: Mléko, olej, vejce, tvaroh, vanilkový cukr, cukr krystal, polohrubá mouka, prášek do pečiva.
Já mám pekárnu Eta delicca. Dáme program 8 - těsto asi na 10 minut, aby se vše pěkně promíchalo. Pak přepneme na program 10 - pečení. 1 hodina je maximum programu. Po hodině jsem vyzkoušela špejlí, ale ještě nebylo upečeno. Pekla jsem dalších 30 minut, dokud se těsto nelepilo na špejli. Samozřejmě každá pekárna je jiná - nejlepší je vyzkoušet na špejli.
Kůrku nastavíme na světlou, aby nebyla tvarohová bábovka příliš tmavá. Tenhle recept lze samozřejmě použít i na klasickou bábovku pečenou v troubě.