Tvarohová bábovka z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 ml olej
2 ks vejce
250 ml mléko
200 g cukr krystal
2 ks vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
250 g tvaroh v kelímku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí: Mléko, olej, vejce, tvaroh, vanilkový cukr, cukr krystal, polohrubá mouka, prášek do pečiva.

  2. Já mám pekárnu Eta delicca. Dáme program 8 - těsto asi na 10 minut, aby se vše pěkně promíchalo. Pak přepneme na program 10 - pečení. 1 hodina je maximum programu. Po hodině jsem vyzkoušela špejlí, ale ještě nebylo upečeno. Pekla jsem dalších 30 minut, dokud se těsto nelepilo na špejli. Samozřejmě každá pekárna je jiná - nejlepší je vyzkoušet na špejli.

  3. Kůrku nastavíme na světlou, aby nebyla tvarohová bábovka příliš tmavá. Tenhle recept lze samozřejmě použít i na klasickou bábovku pečenou v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!