Tvarohová bábovka od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 g máslo
200 g cukr krupice
1 špetka strouhaná citronová kůra
250 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Do našlehaného těsta přidáme tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru. Po promíchání přidáme mouku s kypřícím práškem. Kypřící prášek vmícháme do mouky, aby těsto bylo rovnoměrně nakynuté. Nakonec po důkladném promíchání velmi opatrně přidáme sníh z našlehaných bílků.

  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy nebo srnčích hřbetů. Bábovku pečeme pomalu přibližně jednu hodinu při 175 °C. Upečenou bábovku poznáme podle odlepení již upečeného těsta z formy nebo pomocí špejle.

  3. Babiččinu tvarohovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a s šálkem kávy nebo čaje podáváme ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!