Ovčácký salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

šunka
rajčata
olivový olej
mletý pepř
žlutá paprika
vinný ocet
salátová okurka
balkánský sýr
vejce natvrdo
čerstvá petrželka
pečená paprika
čerstvý kopr
černé olivy bez pecek
sýr kaškaval
celé nakládané žampiony

Postup přípravy receptu

  1. V receptu schválně neudávám množství ingrediencí, každému podle chuti a nálady

  2. Nakrájíme si zeleninu, nejdříve okurku (někdo oloupanou, někdo ne, jak má kdo rád), střed okurek (semínka) vyškrábeme lžičkou a nepoužijeme. Rajčata nakrájíme na větší kousky cca 1,5 x 1,5 cm, stejně tak žlutou masitou papriku. Šunku nakrájíme na proužky cca 1 x 2 cm. Sýr kaškaval (měkčí eidam) nakrájíme na kostičky cca 1 x 0,5 cm, případně nastrouháme na hrubém struhadle. Balkánský sýr nastrouháme také na hrubém struhadle. Nakládané celé žampiony nakrájíme na proužky (ideálně na cca 3 - 4 mm). Pečenou papriku nakrájíme na proužky, pokud ji nemáme takto již koupenou. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky

  3. Na talíř dáme nakrájená rajčata, žlutou papriku, přidáme šunku, sýr kaškaval, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, koprem, poté přidáme nakrájenou okurku, pečenou papriku, žampiony a nahoru dáme bohatou vrstvu balkánského sýra. Vajíčka poklademe dokola

  4. Ovčácký salát nakonec ozdobíme černými olivami, posypeme špetkou čerstvě mletého pepře a podáváme. Olivovým olejem zalijeme až konkrétní porci ovčáckého salátu, stejně tak použijeme vinný ocet a sůl. Já nesolím vůbec, balkánský sýr je slaný dost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!