Ovařený vepřový bůček s kořením recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 balíček mexická směs koření
5 kuliček nové koření
10 kuliček celý pepř
vepřový bůček
koření pěti vůní
3 lístky větší bobkový list
bolívijské koření

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vodou přidáme bobkové listy, kuličky nového koření, kuličky celého pepře, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme omytý bůček a necháme ho asi 40 minut mírně vařit. V této vodě necháme bůček do druhého dne

  2. Bůček necháme okapat, posypeme jakýmkoliv kořením a prsty po mase koření rozetřeme, kůži nařízneme do čtverečků a též zatřeme kořením. Takto upravené maso zavaxujeme do mísy, nebo zabalíme do alobalu, a necháme alespoň do druhého dne v ledničce

  3. K ochucení vepřového bůčku lze použít bolívijské koření, koření pěti vůní nebo mexické koření. Záleží na naší chuti

  4. Naložený a ovařený vepřový bůček podáváme nakrájený na plátky a přikusujeme chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!