Ovar z vepřové hlavy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 ks velká cibule
5 kuliček celý černý pepř
1/2 ks vepřová hlava

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou hlavu omyjeme a ponoříme přes noc do studené vody

  2. Potom hlavu osušíme, očistíme, případné chloupky ožehneme plamenem, omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do čerstvé studené vody. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. To trvá přibližně 2 hodiny. Během vaření sbíráme z vývaru vylouhovanou pěnu

  3. Uvařenou vepřovou hlavu vykostíme, rozdělíme na porce a podáváme se strouhaným křenem, hořčicí a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!