Tuňáková pomazánka s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka lučina
5 lžic nízkotučný tvaroh
1 plechovka tuňákové kousky ve vlastní šťávě
0.5 plechovky zelené olivy s papričkou
podle chuti
sůl
chilli
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelené olivy si nakrájíme na opravdu malé kousíčky a vložíme je do misky. Nálev slijeme, do pomazánky není vhodný.

  2. K olivám přidáme tuňákové kousky taktéž bez šťávy, doplníme o lučinu a tvaroh, a dobře vymícháme.

  3. Tuňákovou pomazánku ochutíme solí a pepřem, pro pálivější chuť přidáme trochu chilli.

  4. Dáme do lednice vychladit a odležet, nejméně na 1 hodinu.

  5. Pomazánka chutná hodně po olivách. Je výbornou přílohou k toastovému tmavému chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!