Tuňáková pomazánka s olivami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 kostka lučina
5 lžic nízkotučný tvaroh
1 plechovka tuňákové kousky ve vlastní šťávě
0.5 plechovky zelené olivy s papričkou
podle chuti
sůl
chilli
mletý černý pepř
Postup Tuňáková pomazánka s olivami recept
Postup přípravy receptu
-
Zelené olivy si nakrájíme na opravdu malé kousíčky a vložíme je do misky. Nálev slijeme, do pomazánky není vhodný.
K olivám přidáme tuňákové kousky taktéž bez šťávy, doplníme o lučinu a tvaroh, a dobře vymícháme.
Tuňákovou pomazánku ochutíme solí a pepřem, pro pálivější chuť přidáme trochu chilli.
Dáme do lednice vychladit a odležet, nejméně na 1 hodinu.
Pomazánka chutná hodně po olivách. Je výbornou přílohou k toastovému tmavému chlebu.