Tuňák s brokolicí a kapary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 řapíky celer
1 ks citron
4-6 lžic kapary
400 g brokolice
600 g tuňák ve vlastní šťávě
8 ks jarní cibulka
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Stonky z celeru omyjeme a pokrájíme nahrubo. Cibulky očistíme, nakrájíme větší kousky.

  2. V kastrůlku s osolenou vodou uvaříme brokolici doměkka. Uvařenou brokolici schladíme studenou vodou a scedíme.

  3. Z celého citronu vymačkáme šťávu.

  4. V misce smícháme tuňáka, kapary, šťávu z citronu, stonky z celeru, cibulku. Promícháme, a když máme vychladlou brokolici, přidáme ji k ostatním surovinám do mísy. Ochutíme pepřem a dobře promícháme.

  5. Tuňáka s brokolicí podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!