Tuňák s brokolicí a kapary recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 řapíky celer 1 ks citron 4-6 lžic kapary 400 g brokolice 600 g tuňák ve vlastní šťávě 8 ks jarní cibulka podle chuti mletý černý pepř
Postup Tuňák s brokolicí a kapary recept
Postup přípravy receptu
-
Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Stonky z celeru omyjeme a pokrájíme nahrubo. Cibulky očistíme, nakrájíme větší kousky.
V kastrůlku s osolenou vodou uvaříme brokolici doměkka. Uvařenou brokolici schladíme studenou vodou a scedíme.
Z celého citronu vymačkáme šťávu.
V misce smícháme tuňáka, kapary, šťávu z citronu, stonky z celeru, cibulku. Promícháme, a když máme vychladlou brokolici, přidáme ji k ostatním surovinám do mísy. Ochutíme pepřem a dobře promícháme.
Tuňáka s brokolicí podáváme s pečivem.