Třešňový kompot recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

600 g cukr
2 l voda
2 kg třešně

Postup přípravy receptu

  1. Třešně pečlivě umyjeme a necháme je odmočit ve studené vodě. Odmočené třešně necháme okapat a naplníme jimi připravené a dobře vypláchnuté zavařovací sklenice

  2. Mezitím si připravíme nálev - voda + cukr. Vodu přivedeme k varu, vsypeme cukr a jakmile se rozpustí, odstavíme vodu z plotny a nálev necháme trochu vychladnout

  3. Nálevem zalijeme připravené třešně ve sklenicích, sklenice pečlivě uzavřeme a sterilujeme po dobu 25 minut při teplotě 85 °C

  4. Třešňový kompot podáváme podle potřeby a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!