Pastýřský koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
300 g brambory
1/2 hrnku mléko
1 ks mrkev
pepř
1 plechovka krájená rajčata
300 g mleté hovězí maso
20 g parmezán
1 lžíce čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidáme maso a dál smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypeme mrkev a tymián. Směs osolíme a opepříme a zalijeme krájenými rajčaty. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut

  2. Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a vymícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán

  3. Troubu si necháme předehřát na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso. Na maso navršíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Kaši poklademe kousky zbylého másla a vložíme péct do trouby asi na 50 minut nebo dokud špičky kaše krásně nezezlátnou

  4. Hotový pastýřský koláč rozdělíme na dva předehřáté talíře a podáváme

  5. Zdroj: Interspar


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!