Třešňové řezy z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
2 lžíce solamyl
2 lžíce moučkový cukr
1 sklenice kompotované třešně nebo višně
náplň 2
2 balíčky vanilkový cukr
500 ml smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
těsto
1 balíček listové těsto v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Plát listového těsta položíme na plech vyložený pečícím papírem, na někoika místech propíchneme vidličkou a pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout.

  2. Třešňový kompot přecedíme, šťávu zachytíme a odměříme z ní 300 ml (popřípadě dolijeme vodou). 250 ml šťávy přivedeme k varu. Ve zbytku rozmícháme cukr a škrob, vlijeme do horké šťávy a 2 minuty za stálého míchání vaříme. Odstavíme, vmícháme třešně a necháme zchladnout.

  3. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, jednu potřeme třešňovou náplní a dáme ztuhnout.

  4. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku kterou navršíme na ztuhlou třešňovou hmotu a přiklopíme druhou poplovinou plátu.

  5. Povrch třešňových řezů z listového těsta před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!