Třešňové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
125 g máslo
2 ks žloutek
6 ks žloutek
70 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
1/2 kostky droždí
3 kostky tvaroh
50 g cukr krupice
100 g cukr krupice
150 g cukr moučka
250 g třešně
250 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
200 g polohrubá mouka
2 lžíce pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru. V teple necháme vzejít kvásek

  2. V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek. Za stálého míchání pak pramínkem přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem

  3. Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, potom vmícháme cukr, pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, smetanový, aj.) a citronovou kůru. Promícháme a náplň rozetřeme na těsto. Povrch rovnoměrně posypeme omytými a vypeckovanými třešněmi

  4. Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou posypeme tvarohové třešně

  5. V předehřáté troubě pečeme třešňové řezy asi 25 minut na 180 °C. Třešňový řez vydrží dlouho křehký, jako právě upečený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!