Třešňové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 60 g máslo 125 g máslo 2 ks žloutek 6 ks žloutek 70 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 1/2 kostky droždí 3 kostky tvaroh 50 g cukr krupice 100 g cukr krupice 150 g cukr moučka 250 g třešně 250 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 200 g polohrubá mouka 2 lžíce pudinkový prášek
Postup Třešňové řezy
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru. V teple necháme vzejít kvásek
V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek. Za stálého míchání pak pramínkem přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem
Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, potom vmícháme cukr, pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, smetanový, aj.) a citronovou kůru. Promícháme a náplň rozetřeme na těsto. Povrch rovnoměrně posypeme omytými a vypeckovanými třešněmi
Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou posypeme tvarohové třešně
V předehřáté troubě pečeme třešňové řezy asi 25 minut na 180 °C. Třešňový řez vydrží dlouho křehký, jako právě upečený.