Honzíkovy třešňové buchty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
3 ks žloutek
250 ml mléko
1 kostka droždí
70 g cukr krupice
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
máslo na vymazání
třešně (višně)

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme v teple 10 minut vzejít

  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru, žloutky rozmíchané s cukrem ve zbylém vlažném mléce, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout

  3. Těsto rozválíme, nakrájíme na stejné kousky a do každého zabalíme několik třešní (3 - 4 vypeckované třešně, i kompotované)

  4. Pekáček a strany vymastíme rozehřátým máslem. Do pekáčku naskládáme honzíkovy buchty a strany potíráme máslem, aby se buchty neslepily. Buchty necháme ještě 15 minut kynout

  5. Honzíkovy třešňové buchty pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Hotové pocukrujeme. Nejlepší jsou ještě vlažné. Je nutné je uchovat v uzavřené nádobě nebo zabalené do fólie, aby strany neokoraly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!