Treska s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý pepř
citronová šťáva
600 g rybí filé
omáčka
60 g máslo
2 lžíce smetana
hořčice
1 lžíce hladká mouka
3 dl rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé nakrájíme na 4 porce. Ty osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

  2. Tresku vložíme na pánvičku nebo pekáček. Přidáme máslo a několik lžic vody, pokryjeme omaštěným pergamenem a upečeme do měkka.

  3. Zatím si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře provaříme. Přidáme hořčici a smetanu, dochutíme solí a pepřem.

  4. Hotovou tresku na másle podáváme s hořčicovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo čerstvé pečivo. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!