Salát Coleslaw recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
20 g majonéza
100 g mrkev
pepř
olivový olej
20 g kysaná smetana
200 g bílé zelí
140 g sterilovaná Zlatá kukuřice Bonduelle (1 konzerva 212 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nastrouháme najemno, ochutíme octem, cukrem, solí a zakápneme olejem. Necháme 30 minut odležet. Mezitím si očistíme mrkev a nastrouháme ji na nudličky. Kukuřici scedíme. Do zelí zamícháme připravenou mrkev a kukuřici, majonézu a kysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme, nejlépe s bílým pečivem nebo toasty

  2. Tip: pro vylepšení barevnosti můžeme přidat spařenou brokolici. Místo majonézy můžeme použít kysanou smetanu nebo jogurt, do kterého zašleháme olivový olej. Pro zahuštění můžeme přidat škrob nebo sušenou bramborovou kaši

  3. připravil p. Albert Hauptmann


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!