Salát k řízkům recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 8 ks vejce 1,5 kg brambory 200 ml majonéza 2 lžíce hořčice plnotučná 300 g šunkový salám mletý černý pepř 330 g sterilovaná zelenina do bramborového salátu 5 ks kyselá okurka (větší)
Postup Salát k řízkům
Postup přípravy receptu
-
Brambory pořádně omyjeme a uvaříme je ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Stejně postupujeme u vajec a salámu. Zeleninu, včetně nálevu dáme do mixéru a nadrobno rozmixujeme. Zeleninovou kaši vlijeme do mísy s brambory, vejci a salámem
Kyselé okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu, spolu s hořčicí. Osolíme, opepříme a nakonec vše spojíme majonézou
Důkladně promícháme a dáme vychladit.