Salát k řízkům recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
1,5 kg brambory
200 ml majonéza
2 lžíce hořčice plnotučná
300 g šunkový salám
mletý černý pepř
330 g sterilovaná zelenina do bramborového salátu
5 ks kyselá okurka (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně omyjeme a uvaříme je ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo

  2. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Stejně postupujeme u vajec a salámu. Zeleninu, včetně nálevu dáme do mixéru a nadrobno rozmixujeme. Zeleninovou kaši vlijeme do mísy s brambory, vejci a salámem

  3. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu, spolu s hořčicí. Osolíme, opepříme a nakonec vše spojíme majonézou

  4. Důkladně promícháme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!