Salát Julienne s tofu recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 30 g cukr olej sůl 10 g ocet 20 g cibule 100 g mrkev 120 g tofu 150-200 ml zeleninový vývar sezamové semínko celozrnná mouka 140 g sterilovaný celer na nudličky Bonduelle (1/2 sklenice 580 ml) 90 g sterilované klíčky fazole Mungo Bonduelle (1 konzerva 212 ml) 100 g zmrazené romanesco Bonduelle zelený salát
Postup Salát Julienne s tofu
Postup přípravy receptu
-
Celer na nudličky a klíčky fazole Mungo (sójové klíčky) scedíme. Mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Rozmrazené romanesco překrájíme na menší kousky, povaříme na páře, ale dbáme na to, aby zůstalo pevné. Veškerou zeleninu opatrně smícháme a zalijeme vytvořenou zálivkou z octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím nakrájíme tou-fu na kostičky 8 x 8 mm a vložíme do rozehřátého zeleninového vývaru. Vyjmeme, obalíme v mouce se sezamem a opečeme na oleji dozlatova. Listy zeleného salátu omyjeme, osušíme a vložíme do misky. Na listy pak klademe připravenou zeleninu a tou-fu. Podáváme s celozrnným pečivem nebo toasty
připravil p. Albert Hauptmann