Salát Julienne s tofu recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

30 g cukr
olej
sůl
10 g ocet
20 g cibule
100 g mrkev
120 g tofu
150-200 ml zeleninový vývar
sezamové semínko
celozrnná mouka
140 g sterilovaný celer na nudličky Bonduelle (1/2 sklenice 580 ml)
90 g sterilované klíčky fazole Mungo Bonduelle (1 konzerva 212 ml)
100 g zmrazené romanesco Bonduelle
zelený salát

Postup přípravy receptu

  1. Celer na nudličky a klíčky fazole Mungo (sójové klíčky) scedíme. Mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Rozmrazené romanesco překrájíme na menší kousky, povaříme na páře, ale dbáme na to, aby zůstalo pevné. Veškerou zeleninu opatrně smícháme a zalijeme vytvořenou zálivkou z octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím nakrájíme tou-fu na kostičky 8 x 8 mm a vložíme do rozehřátého zeleninového vývaru. Vyjmeme, obalíme v mouce se sezamem a opečeme na oleji dozlatova. Listy zeleného salátu omyjeme, osušíme a vložíme do misky. Na listy pak klademe připravenou zeleninu a tou-fu. Podáváme s celozrnným pečivem nebo toasty

  2. připravil p. Albert Hauptmann


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!