Tresčí filé s artyčoky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks artyčok
2 lžíce sekaná petrželka
1 ks citronová šťáva
250 ml zeleninový vývar
400 g treska filé
1 ks bíl cibule
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Sundáme tvrdší listy u artyčoku, abychom získali jen světlé a měkčí střed. Uřízneme špičky. Řez je v polovině. Artyčoky vložíme do vody s citronovou šťávou na 20 minut.

  2. Čerstvou petrželku důkladně umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ohřejeme zeleninový vývar.

  3. Nakrájenou cibuli na jemno osmahneme na trošce olivového oleje. Přidáme okapané artyčoky a zprudka pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme naběračku bujonu, lžičku petrželky a vaříme 10 minut. Podle potřeby dolijeme zeleninový bujon.

  4. Tresčí filé rozdělíme na dva plátky. Opláchneme pod studenou vodou, osušíme a lehce obalíme v hladké mouce. Tresku opečeme na trošce olivového oleje z obou stran, opatrně vyjmeme a vložíme k artyčokům. Podlijeme troškou bujonu a vaříme dalších deset minut. Ke konci vaření dochutíme solí a pepřem.

  5. Tresčí filé s artyčoky podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou brambory ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!