Tresčí filé s artyčoky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks artyčok 2 lžíce sekaná petrželka 1 ks citronová šťáva 250 ml zeleninový vývar 400 g treska filé 1 ks bíl cibule podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olivový olej hladká mouka
Postup Tresčí filé s artyčoky recept
Postup přípravy receptu
-
Sundáme tvrdší listy u artyčoku, abychom získali jen světlé a měkčí střed. Uřízneme špičky. Řez je v polovině. Artyčoky vložíme do vody s citronovou šťávou na 20 minut.
Čerstvou petrželku důkladně umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ohřejeme zeleninový vývar.
Nakrájenou cibuli na jemno osmahneme na trošce olivového oleje. Přidáme okapané artyčoky a zprudka pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme naběračku bujonu, lžičku petrželky a vaříme 10 minut. Podle potřeby dolijeme zeleninový bujon.
Tresčí filé rozdělíme na dva plátky. Opláchneme pod studenou vodou, osušíme a lehce obalíme v hladké mouce. Tresku opečeme na trošce olivového oleje z obou stran, opatrně vyjmeme a vložíme k artyčokům. Podlijeme troškou bujonu a vaříme dalších deset minut. Ke konci vaření dochutíme solí a pepřem.
Tresčí filé s artyčoky podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou brambory ozdobené petrželkou.