Roštěnkový řízek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 2 ks vejce 150 ml jogurt 1 lžička hořčice hladká mouka olej na smažení 1 lžíce ostrý kečup strouhaná houska mletý černý pepř 2 plátky hovězí roštěná
Postup Roštěnkový řízek
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěnek zbavíme blan, velmi tence je rozklepeme osolíme a opepříme. Pokud budou kusy masa příliš velké, můžeme je rozdělit na poloviny. Potom je vložíme do marinády a necháme alespoň 2 dny odležet
Příprava marinády. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí a citronovou šťávou. Nakonec do marinády vmícháme olivový olej
Odleželé roštěnky neočišťujeme od marinády a obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme jen krátce v rozpálené vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce
Pro úspěch tohoto receptu je důležité použít vyzrálé maso, dodržet dobu marinování a smažení
Roštěnkové řízky podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.