Roštěnkový řízek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
150 ml jogurt
1 lžička hořčice
hladká mouka
olej na smažení
1 lžíce ostrý kečup
strouhaná houska
mletý černý pepř
2 plátky hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěnek zbavíme blan, velmi tence je rozklepeme osolíme a opepříme. Pokud budou kusy masa příliš velké, můžeme je rozdělit na poloviny. Potom je vložíme do marinády a necháme alespoň 2 dny odležet

  2. Příprava marinády. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí a citronovou šťávou. Nakonec do marinády vmícháme olivový olej

  3. Odleželé roštěnky neočišťujeme od marinády a obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme jen krátce v rozpálené vyšší vrstvě oleje nebo fritéze dozlatova. Hotové řízky necháme okapat na papírové utěrce

  4. Pro úspěch tohoto receptu je důležité použít vyzrálé maso, dodržet dobu marinování a smažení

  5. Roštěnkové řízky podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!