Roštěnky na divoko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 ks cibule
3 listy bobkový list
5 kuliček nové koření
pepř
2 dl červené víno
slunečnicový olej
1 hrst sušené houby
směs koření na divočinu
1 kg nízký roštěnec
10 kuliček jalovec koření

Postup přípravy receptu

  1. Nízký roštěnec si nejprve odblaníme, nakrájíme na 2 cm široké plátky přes vlákno, nakrojíme okraje, aby se nám později nezkroutily, potřeme olejem, posypeme nadrcenými kuličkami jalovce, přidáme nové koření, bobkový list, sypkou směs koření na divočinu a přikryjeme potravinářskou fólii. Takto naložené roštěnky necháme do druhého dne v lednici odležet

  2. Zhruba hodinu před tepelnou úpravou roštěnek si do hrnku namočíme houby a z lednice vyndáme naložené roštěnky

  3. Poté na lžíci oleje orestujeme nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) na kostky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, maso orestujeme z obou stran, poté lehce posolíme a podlijeme vínem

  4. Vlijeme také houby i s vodou a dusíme doměkka (v klasickém hrnci cca 2 hodiny, v tlakovém hrnci se nám čas zkrátí)

  5. Nakonec podle potřeby zahustíme, zakápneme citronovou šťávou, lžičkou medu a po ochutnání přidáme divoké koření, sůl a pepř podle potřeby

  6. Roštěnky na divoko podáváme s houskovým či karlovarským knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!