Trdelník z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
25 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
80 g máslo
250 ml mléko
20 g droždí
500 g polohrubá mouka
na obalení
cukr
mletá skořice
mleté ořechy
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku promícháme s cukrem, pokrájeným máslem, zbytkem mléka, zbytkem cukru, vejci a vyběhnutým kváskem. Dobře vypracované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě asi 45 minut.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném válu a nakrájíme na proužky. Proužky obmotáme trubičky na kremrole nebo sklenice přikryté alobalem. Trdelníky potřeme žloutkem a opatrně obalíme ve skořicovém cukru nebo mletých oříšcích s cukrem.

  3. Sklenice nebo trubičky s těstem postavíme na plech a pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené trdelníky ještě teplé naposledy obalíme ve sladké směsi.

  4. Trdelník z trouby podáváme jako chutnou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!