Tokáň ze tří druhů masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
3 ks paprika
400 g cibule
1 hrst pažitka
150 g sádlo
2 ks rajče
1 l vývar z kostí
250 g špek
7 dl kysaná smetana
400 g hladká mouka
400 g telecí maso
400 g zadní hovězí
mletá sladká paprika
400 g vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do rozpáleného tuku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, podlijeme trochou vývaru a vydusíme do tuku. Přidáme hovězí maso a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když začne maso měknout, přidáme vepřové, a když je poloměkké, přidáme telecí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom vydusíme šťávu na tuk, vložíme na kousky pokrájené papriky a rajčata a dále dusíme. Zalijeme kysanou smetanou a dobře povaříme.

  3. Z vajec a mouky uděláme těstíčko a tvoříme noky, které zavaříme v osolené vodě.

  4. Tokáň ze tří druhů masa podáváme s noky a zdobíme kolečky rajčat, plátky paprik a sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!