Smetanová pomazánka s tuňákem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
mletý bílý pepř
1 kelímek nízkotučný tvaroh
1 kelímek zakysaná smetana extra light
1 konzerva tuňáková drť v oleji
2 lžičky křenová pasta se smetanou
2 - 3 lžíce čerstvá nebo sušená pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na pomazánku budeme potřebovat jednu střední cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Tuňáka slijeme z oleje, kdo chce pomazánku dietnější, použije tuňáka ve vlastní šťávě. Čerstvou pažitku nasekáme, lze použít i sušenou

  2. Tvaroh spolu s kysanou smetanou (light nebo extra light) vyšleháme, přidáme cibuli, tuňáka a ochutíme solí a bílým pepřem. Přidáme asi 2 lžičky křenové pasty se smetanovou příchutí a nakonec vmícháme pažitku, se kterou nešetříme

  3. Smetanovou pomazánku s tuňákem pořádně promícháme a dáme na pár desítek minut vychladit. Podáváme ji s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!