Tmavý koláč zvaný vodouch recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1,5 sklenka cukr
4 ks vejce
3 lžíce kakao
1/2 sklenky voda
1 balíček prášek do pečiva
ořechy
strouhaný kokos
1,5 sklenka polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 ks Hera
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Při odměřování používáme skleničku o objemu 200 ml

  2. Ve vodní lázni rozehřejeme Heru s cukrem, vodou a kakaem. Po rozehřátí odebereme jednu plnou sklenici hmoty, kterou použijeme později na polevu

  3. Do zbylé směsi vmícháme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a připravíme hladké polotekuté těsto

  4. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu a nebo pekáčku. Povrch uhladíme a pečeme v předehřáté troubě. Upečený ještě horký moučník polijeme připravenou polevou, posypeme strouhaným kokosem a nebo nasekanými ořechy

  5. Tmavý koláč zvaný vodouch nakrájíme a podáváme k šálku dobré kávy nebo hrnku výborného čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!