Tmavý kmínový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1,5 lžička sůl
1 lžíce ocet
1 lžička cukr krupice
300 g hladká mouka
315 ml vlažná voda
sezamové semínko
2 lžíce mletý kmín
1,5 lžíce sušené droždí
1 lžíce sezamové semínko neloupané
200 g chlebová žitná mouka
1 lžíce slunečnicová semínka
2 hrstě hrubě strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí a kmínem

  2. Vlažnou vodu, droždí a cukr vymícháme, přidáme olej, ocet a směs vlijeme do mísy s kořeněnou moukou. Vše zpracujeme do těsta. Nakonec přidáme semínka, strouhaný sýr a ještě důkladně propracujeme

  3. Na teplém místě necháme vykynout

  4. Pak těstem naplníme chlebovou formu, pomažeme vodou, posypeme sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně hodinu

  5. Hotový kmínový chléb podáváme podle chuti nebo fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!