Tmavý kaštanový likér recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
-
600 ml rum
40 g čokoláda na vaření
250 ml pařížská šlehačka
1 konzerva Salko
4 ks čokoláda Kaštany
Postup Tmavý kaštanový likér
Postup přípravy receptu
-
Pařížskou šlehačku, bílé Salko, rozlámané kaštany a čokoládu dáme do hrnečku a za stálého míchání přivedeme k varu. Pozor, abychom nepřipálili!
Hladký krém odstavíme a za občasného míchání necháme úplně vychladnout
Do vychladlého krému zašleháme rum (podle chuti můžeme dát i méně). Kaštanový likér nalijeme do sklenic a uložíme do chladničky. Pozor, méně rumu má za následek tuhnutí likéru!
Tmavý kaštanový likér podáváme vždy vychlazený, je vynikající k cukroví a různým
" target="_blank" title="Vánoční zvyky Čechů">svátečním příležitostem
Pokud do likéru přidáme konzervu Tatra mléka a ohřejeme, můžeme si vychutnat skvělou teplou kaštanovou čokoládu.