Tmavý kaštanový likér recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

600 ml rum
40 g čokoláda na vaření
250 ml pařížská šlehačka
1 konzerva Salko
4 ks čokoláda Kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Pařížskou šlehačku, bílé Salko, rozlámané kaštany a čokoládu dáme do hrnečku a za stálého míchání přivedeme k varu. Pozor, abychom nepřipálili!

  2. Hladký krém odstavíme a za občasného míchání necháme úplně vychladnout

  3. Do vychladlého krému zašleháme rum (podle chuti můžeme dát i méně). Kaštanový likér nalijeme do sklenic a uložíme do chladničky. Pozor, méně rumu má za následek tuhnutí likéru!

  4. Tmavý kaštanový likér podáváme vždy vychlazený, je vynikající k cukroví a různým

  5. " target="_blank" title="Vánoční zvyky Čechů">svátečním příležitostem

  6. Pokud do likéru přidáme konzervu Tatra mléka a ohřejeme, můžeme si vychutnat skvělou teplou kaštanovou čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!