Domácí želé z červeného rybízu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

voda
cukr krystal
1 kg rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz zbavíme stopek a omyjeme. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou do výše rybízu. Vaříme 25 - 30 minut, až ovoce získá kašovitou konzistenci. Potom šťávu slijeme přes síto a necháme asi 2 hodiny okapat do mísy

  2. Množství šťávy odměříme

  3. Na 600 ml šťávy použijeme 450 g krystalového nebo želírovacího cukru. Cukr vsypeme do vychladlé šťávy, přivedeme k varu a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Promícháme a nalijeme do připravených misek. Necháme přes noc ztuhnout

  4. Takto připravené želé není tuhé, ale jen rosolovité a " klepavé". Používáme ho jako přílohu k jehněčímu nebo skopovému masu. Výborné je i místo brusinek ke svíčkové omáčce

  5. Čerstvé rybízové želé také využijeme ve sladké kuchyni - pro přípravu pohárů v kombinaci s ovocem, zmrzliny a čokolády. Želé se používá čerstvé. Můžeme ho také použít místo brusinek ke svíčkové omáčce, hodí se i do pohárů. Je velmi osvěžující a pikantní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!