Thajské kuře mnoha chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 hrst pórek
1 lžíce hladká mouka
1 plechovka ananasový kompot
1 plechovka sterilovaný hrášek
4 ks kuřecí stehno
podle chuti
0 lžiček grilovací koření
1 lžíce sójová omáčka
2 lžičky provensálské koření
6 lžic sladká chilli omáčka
2 lžičky thajské kari

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme kuřecí čtvrtky nebo stehna, provensálské koření, grilovací koření a kari. Směs promícháme a na středním plameni asi 10 minut opékáme. Potom přidáme nescezenou malou konzervu hrášku i s tekutinou, nakrájený pórek, sójovou omáčku a sladkou chilli omáčku na kuře. Přilijeme 3 dl vřelé vody a pod pokličkou necháme probublávat 15 minut.

  3. Přidáme asi 3/4 plechovky ananasu spolu s 1 dl šťávy, v které byl naložen. Omáčku necháme opět asi 10 minut probublávat a potom zahustíme moukou rozmíchanou v 1 dl vody. Po dalších 2 - 3 minutách varu omáčku doladíme, pro větší ostrost chilli omáčkou, pro větší sladkost nálevem z ananasu. Pokud máme rádi jasnější chutě, zahuštění moukou vynecháme.

  4. Thajské kuře mnoha chutí podáváme jako hlavní chod s rýží, chlebem, ale skvěle chutná také s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!