Thajské kuře mnoha chutí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 1 hrst pórek 1 lžíce hladká mouka 1 plechovka ananasový kompot 1 plechovka sterilovaný hrášek 4 ks kuřecí stehno podle chuti 0 lžiček grilovací koření 1 lžíce sójová omáčka 2 lžičky provensálské koření 6 lžic sladká chilli omáčka 2 lžičky thajské kari
Postup Thajské kuře mnoha chutí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme kuřecí čtvrtky nebo stehna, provensálské koření, grilovací koření a kari. Směs promícháme a na středním plameni asi 10 minut opékáme. Potom přidáme nescezenou malou konzervu hrášku i s tekutinou, nakrájený pórek, sójovou omáčku a sladkou chilli omáčku na kuře. Přilijeme 3 dl vřelé vody a pod pokličkou necháme probublávat 15 minut.
Přidáme asi 3/4 plechovky ananasu spolu s 1 dl šťávy, v které byl naložen. Omáčku necháme opět asi 10 minut probublávat a potom zahustíme moukou rozmíchanou v 1 dl vody. Po dalších 2 - 3 minutách varu omáčku doladíme, pro větší ostrost chilli omáčkou, pro větší sladkost nálevem z ananasu. Pokud máme rádi jasnější chutě, zahuštění moukou vynecháme.
Thajské kuře mnoha chutí podáváme jako hlavní chod s rýží, chlebem, ale skvěle chutná také s kuskusem.