Kuřecí játra na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
250 g anglická slanina
50 ml sladká smetana
2 ks střední cibule
1 hrst čerstvý tymián
drcený černý pepř
500 g kuřecí játra
200 ml sladké červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme, vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na jemné proužky. Cibuli usekáme najemno

  2. Do hluboké pánve vložíme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Jakmile pustí tuk, vmícháme jemně pokrájenou cibuli a orestujeme. Nyní přilijeme malé množství oleje, vmícháme očištěná játra a opékáme tak dlouho, dokud se nezatáhnou. Směs ochutíme čerstvým tymiánem a pepřem, podlijeme vínem a pod pokličkou zvolna podusíme doměkka

  3. Takto připravená kuřecí játra osolíme, zjemníme sladkou smetanou, necháme přejít varem a ihned podáváme

  4. Kuřecí játra dušená na víně s příchutí tymiánu podáváme jako hlavní chod s těstovinami, v menších porcích jako předkrm s toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!