Kuřecí játra na tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 250 g anglická slanina 50 ml sladká smetana 2 ks střední cibule 1 hrst čerstvý tymián drcený černý pepř 500 g kuřecí játra 200 ml sladké červené víno
Postup Kuřecí játra na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme, vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na jemné proužky. Cibuli usekáme najemno
Do hluboké pánve vložíme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Jakmile pustí tuk, vmícháme jemně pokrájenou cibuli a orestujeme. Nyní přilijeme malé množství oleje, vmícháme očištěná játra a opékáme tak dlouho, dokud se nezatáhnou. Směs ochutíme čerstvým tymiánem a pepřem, podlijeme vínem a pod pokličkou zvolna podusíme doměkka
Takto připravená kuřecí játra osolíme, zjemníme sladkou smetanou, necháme přejít varem a ihned podáváme
Kuřecí játra dušená na víně s příchutí tymiánu podáváme jako hlavní chod s těstovinami, v menších porcích jako předkrm s toastem.