Těstoviny se zelím a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
3 lžíce mléko
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
150 g anglická slanina
500 g bílé zelí
1 lžička polévkové koření
350 g těstoviny (vrtule)
1 lžička mletý nebo drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody s trochou olivového oleje

  2. Nakrájíme cibuli, slaninu a zelí. Cibuli dáme zpěnit na hlubší pánev na 1 lžíci olivového oleje (nedáváme ho moc). Po zpěnění cibule totiž přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji na cibulce vypéct. Pak osolíme a opepříme

  3. Když je slanina vypečená, přidáme na pánev nakrájené bílé hlávkové zelí. Posypeme drceným kmínem, přiklopíme a necháme dusit, dokud nebude zelí měkké. Občas promícháme. Na závěr do pánve přidáme rozšlehaná vejce s mlékem a polévkovým kořením, mícháme a odstavíme, až se vejce propeče

  4. Celou tuto směs promícháme s uvařenými těstovinami a necháme ještě chvíli prohřát, případně dochutíme

  5. Takto připravené těstoviny se zelím a slaninou můžeme podávat. Jednotlivé porce lze ještě posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!