Tradiční trdelník recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 ml mléko
80 g tuk
42 g droždí
3 lžíce cukr moučka
500 g polohrubá mouka
5 lžic skořicový cukr
vejce nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout

  2. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru

  3. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!