Těstoviny se sýrovou omáčkou a cherry rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 sklenka mléko
80 g ementál
400 g těstoviny
80 g parmazán
80 g gorgonzola
80 g sýr fontina
mletý černý pepř
4 lžíce smetana na vaření
10 ks kompotová cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Gorgonzolu s fontinou a ementálem nakrájíme na drobné kostičky a parmazán nastrouháme

  2. Mléko a smetanu nalijeme do kvalitního většího hrnce, do kterého se poté vejdou i uvařené těstoviny, dáme ohřát

  3. Do ohřátého mléka se smetanou vložíme nakrájené sýry s nastrouhaným parmazánem a mícháme, dokud se sýry neroztaví a nevznikne hladká omáčka. Do sýrové omáčky ještě vhodíme cherry rajčata. Omáčku nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem

  4. Mezitím uvaříme těstoviny al dente. Uvařené těstoviny přidáme k omáčce a dobře promícháme

  5. Těstoviny se sýrovou omáčkou a rajčaty na talíři posypeme podle chuti nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!