Těstoviny se smetanou a brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
450 g brokolice
1/2 hrnku mozzarella
1 ks velká cibule
bílý pepř
1 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
150 ml zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
450 g lasagnette
plátky jablka

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci opečeme na 2 lžících másla cibuli (asi 4 minuty)

  2. Přidáme lasagnette (široké nudle se zvlněným okrajem) a brokolice a za stálého míchání je 2 minuty zahříváme. Potom je podlijeme horkým zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a mírně vaříme zhruba 12 minut. Ochutíme solí a bílým pepřem

  3. Mezitím připravíme ze zbývajícího másla a mouky na středním ohni světlou jíšku. Postupněji rozmícháme se smetanou a téměř přivedeme k varu, nesmí však vřít. Přidáme nastrouhaný sýr, sil a trochu čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

  4. Ze směsi těstovin a brokolice slijeme přebytečnou tekutinu a směs přelijeme sýrovou omáčkou. Za občasného zamíchání pokrm asi 2 minuty ohříváme a potom jej upravíme do nahřátých talířů, ozdobíme plátky jablek a podáváme

  5. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!