Karbanátky z červené řepy s hranolky a zeleninovou oblohou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
150 g strouhanka
pórek
1 lžička kurkuma
hranolky
salátová okurka
2 ks červená řepa
mletý černý pepř
cherry rajčátka
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubém struhadle nastrouháme očištěnou a oloupanou červenou řepu, na strouhání použijeme rukavice. Do nastrouhané řepy rozklepneme jedno vejce, přidáme lžičku kurkumy, chilli, sůl, pepř a trochu strouhanky. Směs opravdu dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky

  2. Na pánvi rozpálíme olej a každý karbanátek osmahneme cca 2 minuty z každé strany a následně je dáme vedle na ubrousek. Na plech dáme pečící papír, umístíme na něj usmažené karbanátky a při cca 150 - 170 °C pečeme asi 20 minut

  3. Karbanátky z červené řepy servírujeme s hranolky opečenými v troubě, nakrájenou okurkou, pórkem a cherry rajčátky. Hranolky zvládneme udělat na plechu s karbanátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!