Karbanátky se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
strouhanka
brambory
mletý pepř
1 ks větší cibule
500 g mleté maso
mletý kmín
1 ks bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zakoupíme mleté maso a malou hlávku bílého zelí, které nasekáme v mixéru (nejlépe v přídavném k ponornému - viz.snímek). V tom to jde rychle, snadno a také má tu správnou velikost

  2. V tomtéž mixéru nasekáme velkou cibuli a přidáme k masu se zelím. Poměr mletého masa a zelí je v zásadě 1:1, ovšem základním a rozhodujícím kritériem je fakt, zda-li je před důchodem či po něm, tudíž poměr se může měnit a množství zůstává stejné, což je důležité. Dále tuto směs ochutíme solí dle chuti, pepřem, drceným kmínem a drceným česnekem. Nakonec zahustíme strouhankou

  3. Ze směsi tvoříme placky, které obalíme buď ve strouhance nebo v mouce, ať se nelepí. Karbanátky se zelím smažíme dozlatova

  4. Hotové karbanátky se zelím podáváme nejlépe s bramborem. Jelikož příloha (zelí) už tam je, pak jen brambory lehce polijeme mastnotou z karbanátků.Takto připravené karbanátky jsou šťavnaté a měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!