Karbanátky z bramborové kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
80 g celer
50 g pórek
1 ks mrkev
3 lžíce hrubá mouka
hrubá mouka
olej na smažení
3 lžíce sterilovaný hrášek
4 lžíce cizrnová mouka
400 g bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si zeleninu. Menší mrkev a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, hrášek scedíme a necháme okapat. Veškerou takto připravenou zeleninu vmícháme do bramborové kaše, přidáme cizrnovou a hrubou mouku a směs podle chuti dosolíme

  2. Z hmoty lžící vykrajujeme větší kusy, obalujeme je v hrubé mouce a smažíme oleji. Přestože vypadá, že se bude hmota drobit, nebo rozpadat, placky drží krásně, takže lze dělat placičky i větší

  3. Karbanátky z bramborové kaše jsou dobré samotné, chutnají se salátem z kyselého zelí, ale lze je použít i jako netradiční přílohu. Jsou moc dobré i za studena

  4. Tip: Karbanátky z bramborové kaše lze obalit místo mouky i ve strouhance.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!