Domácí sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
2-3 stroužky česnek
1 ks vejce
bílek
1 ks velká cibule
40 g hladká mouka
250 g hovězí maso
250 g vepřový bůček
pepř a sůl
250 g uzené

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy masa umeleme na strojku na maso. Zvolíme desku s otvory 2 až 2,5 mm. Umleté maso smícháme a přidáme strouhanou nebo mletou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, asi 3 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, a vzniklou hmotu pořádně prohněteme

  2. Z těsta vytvarujeme šišku, kterou ještě potřeme bílkem. Hotovou sekanou pečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!