Domácí sekaná plněná zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 - 5 lžic vývar
2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
4 lžíce solamyl
kmín
sádlo
1 ks bílek
6 ks šalotka
1/2 lžičky oregano
500 g mleté hovězí maso
1 lžíce ostrý kečup
mletý černý pepř
250 g kysané zelí
70 g schwarzwaldská šunka

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou

  2. Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou

  3. Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!