Těstoviny s mletým masem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 ks cibule
1 ks mrkev
feferonka
400 g těstoviny
parmazán
2 lžíce olivový olej
2 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
400 g loupaná rajčata
1 lžička třtinový cukr
330 g mleté mix maso

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nakrájíme s cibulí a řapíkatým celerem na drobné kostičky. Komu chutná spíše česnek, může ho vyměnit za cibuli. Mleté maso promícháme se solí a pepřem

  2. Do větší a hlubší pánve vlijeme asi 2 lžíce oleje. Po chvilce vhodíme nakrájenou zeleninu a lehce osmažíme. Mleté maso přidáváme lžící po menších porcích a promícháme, ale maso necháváme v celku

  3. Jakmile nám začne maso vonět a tmavnout, přilijeme půl sklenky suchého vína, které necháme vypařit. Po vypaření vína přidáme asi 4 lžíce rozmixovaných rajčat, třtinový cukr, sůl, mleté feferonky a půl sklenky vody (vývaru). Pomalu vaříme, dokud se voda zcela nevyvaří

  4. Těstoviny (nejlépe krátké) uvaříme na skus. Hotové těstoviny vhodíme k základu, promícháme a odendáme

  5. Těstoviny s mletým masem a zeleninou můžeme ještě posypat nastrouhaným parmazánem a ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!