Fazolková polévka s uzeným masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 - 3 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
150 ml smetana
pažitka
1 - 2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
1 kostka zeleninový vývar
mletý kmín
400 g zelené fazolky
350 g uzený bok

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček si nakrájíme na malé kousky, fazolové lusky omyjeme a také překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme uzené maso a opékáme skoro dozlatova. Pak přihodíme cibuli, společně chvíli smažíme. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a zasypeme moukou. Osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme kostku vývaru, brambory, fazolky, osolíme, přidáme kmín a vaříme mírným varem, až zelenina změkne. Poté fazolkovou polévku zalijeme smetanou, přidáme pepř, majoránku a nakonec sekané bylinky

  3. Fazolkovou polévku s uzeným masem podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!