Fazolková polévka s koprem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
300 g brambory
200 ml mléko
500 ml voda
olivový olej
mletý bílý pepř
1 kostka zeleninový bujon
100 g fazolové lusky
2 lžíce nasekaný čerstvý kopr
2 lžíce jemně nakrájená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme stopek a omyjeme. Překrojíme na půlky. Můžeme také použít mražené fazolové lusky. Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, vložíme fazolové lusky, podlijeme 2 lžícemi vody, přisolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme doměkka

  3. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Nyní asi jednu třetinu brambor z hrnce vyjmeme a odložíme stranou. Zbytek brambor opět přivedeme k varu, vložíme zeleninový bujon a krátce povaříme. Ponorným mixérem rozdrtíme brambory na kaši. Tím se polévka zahustí. Přilijeme mléko, přidáme dušené fazolky, usekaný kopr a vše necháme přejít varem

  4. Na talíře vložíme odložené brambory, které přelijeme fazolkovou polévkou

  5. Podle chuti můžeme fazolkovou polévku s koprem ještě přikyselit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!