Těstoviny s listovým špenátem 1 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
100 g sýr
1 balíček těstoviny
máslo na smažení
3 lžíce zakysaná smetana
150 g anglická slanina
300 g čerstvý listový špenát
mletý nebo drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky a na másle opékáme dorůžova

  2. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme do změknutí asi 20 minut. Pak přecedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme

  3. Než se těstoviny uvaří, zvládneme přípravu špenátu. Listy špenátu důkladně propereme ve studené vodě a nakrájíme na malé kousky. Vhodíme do vroucí vody a minutu povaříme. Scedíme a necháme okapat

  4. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a smažíme na másle téměř dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a ke směsi prolisujeme oloupaný česnek. Přilijeme velmi malé množství vody a špenát pod pokličkou dusíme asi 5 minut, než změkne a větší část vody se odpaří. Pak ke špenátu rozklepneme vajíčka a mícháme do jejich zhoustnutí. Nakonec přidáme 3 lžíce zakysané smetany, kterou necháme teplem jen rozpustit, již nevaříme

  5. Uškvařenou slaninu na pánvi znovu přihřejeme. Na každou porci uvařených těstovin dáme špenátovou směs, posypeme slaninou a nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!