Těstoviny s gorgonzolou a kuřetem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
500 g těstoviny
2 lžíce mascarpone
1 balíček gorgonzola
3 dl bílé víno
200 g kuřecí maso
podle chuti
sůl
parmazán
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso mírně osolíme, nakrájíme na kostky a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme.

  2. Gorgonzolu rozpustíme v másle a části vína, přidáme mascarpone a rozmícháme.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  4. K sýrovému základu přidáme zbytek vína, maso a prohřejeme. Promícháme s těstovinami.

  5. Těstoviny s gorgonzolou a kuřetem posypeme na talíři parmazánem, můžeme dosolit dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!