Těstovinový salát s kuřecím masem podle Camela recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
250 g eidam
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
0,5 ks salátová okurka
2 lžičky koření na gyros
150 g sterilovaná kukuřice
1 špetka mletý černý pepř
250 g cherry rajčata
350 g kuřecí řízek
2 lžičky koření na rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme asi 20 minut vařit kuřecí prsa nebo stehenní řízky ve vodě, kterou mírně osolíme. Poté co jsme dali vařit kuře, uvaříme těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě. Těstoviny uvaříme doměkka. Nejlépe použijeme takové těstoviny, které se nerozvařují

  2. Během vaření si připravíme zeleninu a sýr do velké mísy. Nejprve nakrájíme papriky a okurku na drobné kousky (asi 1 x 1 cm). Dále nakrájíme sýr (také na asi 1 x 1 cm) a rajčata asi na 4 - 6 dílků. Otevřeme sterilovanou kukuřici v plechovce, vylijeme nálev, přidáme kukuřici k zelenině a dobře promícháme

  3. Uvařené těstoviny i kuře slijeme a necháme je zchladnout. Kuře pak pokrájíme na drobné kousky (1 - 2 cm). Těstoviny i kuře dáme do mísy se zeleninou, přidáme koření na rajčata a koření na gyros. Později můžeme koření ještě přidat podle chuti. Nyní přidáme majonézu, směs pořádně promícháme a necháme v chladničce odstát 4 - 5 hodin

  4. Těstovinový salát s kuřecím masem podle Camela podáváme samotný jako chutný hlavní chod nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!