Výborný těstovinový salát s pangasem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 dkg slanina
1 špetka sůl
1 - 2 ks paprika
2 ks cibule
3 - 5 ks rajče
1 balíček těstoviny
1 ks zakysaná smetana
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva sterilovaná zelenina
1 balíček pangasius nebo filet
1 ks pikantní máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě. Ty nadále v míse smícháme se zeleninou jakéhokoliv druhu (dle chuti). Já kupuji většinou jednu konzervu nakládané zeleniny (kukuřice, paprika, hrášek), dále přidáme nakrájené rajče, papriku a cibuli nasekanou na kostičky. Osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou. Někdy používám těstoviny dvojího druhu - tmavé i světlé

  2. Na pánvičce mezitím na oleji osmahneme druhou nakrájenou cibulku. Dále přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opět osmahneme. Přidáme pikantní máslo a jakmile se rozpustí, přidáme mraženého pangase. Zakryjeme pokličkou a necháme jej uvařit doměkka. Sem tam maso otočíme a lehce osolíme

  3. Hotový těstovinový salát poté podáváme dohromady spolu s pangasem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!