Bramborové suflé s rybou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 80 g máslo 800 g brambory 100 g strouhaný sýr drcený kmín rozpuštěné máslo 500 g rybí filé drcený koriandr 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř máslo na vymazání
Postup Bramborové suflé s rybou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Rybí filety očistíme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Rybí maso ochutíme drceným kmínem a koriandrem, osolíme, orestujeme na malém množství oleje a necháme vychladnout. Žloutky utřeme se změklým máslem a solí do pěny a vmícháme nastrouhaný sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh
V míse promícháme nastrouhané brambory s orestovanou rybou a směsí žloutků se sýrem. Vše podle chuti osolíme, opepříme a zlehčíme bílkovým sněhem
Zapékací misky vymažeme máslem, naplníme bramborovou hmotou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut dozlatova. Během pečení suflé potíráme rozpuštěným máslem
Bramborové suflé se sýrem a rybou podáváme teplé se zeleninovým salátem.