Bramborové suflé s rybou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
80 g máslo
800 g brambory
100 g strouhaný sýr
drcený kmín
rozpuštěné máslo
500 g rybí filé
drcený koriandr
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Rybí filety očistíme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Rybí maso ochutíme drceným kmínem a koriandrem, osolíme, orestujeme na malém množství oleje a necháme vychladnout. Žloutky utřeme se změklým máslem a solí do pěny a vmícháme nastrouhaný sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh

  2. V míse promícháme nastrouhané brambory s orestovanou rybou a směsí žloutků se sýrem. Vše podle chuti osolíme, opepříme a zlehčíme bílkovým sněhem

  3. Zapékací misky vymažeme máslem, naplníme bramborovou hmotou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut dozlatova. Během pečení suflé potíráme rozpuštěným máslem

  4. Bramborové suflé se sýrem a rybou podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!